23.12.2010

Jälkipeliä ja viisastelua

Pakollinen jälkipeli

Edellisessä kirjoituksessani jäi vähän auki, että oliko Fiskarsin pikaisessa vaihtamisessa Nokiaan nyt sitten loppujen lopuksi mitään järkeä. Ainakin kyseisen kauppapäivän sisällä osto- ja myyntihetket olivat likimain erinomaisesti ajoitettuja. Nyttemmin Fiskars on noussut 16.67 -> 17.45 (+4.68%) ja Nokia 7.48 -> 7.86 (+5.08%). Nokia siis nousi tällä aikavälillä kieltämättä rivakammin, vaikkei ero nyt mikään älytön olekaan.

Transaktiokustannukset (kaupankäynnin kulut) syövät kaupasta saamani edun aika likimain kokonaan. Noh, meneepähän nekin kulut vähennyksiin...


Ja se luvattu viisastelu

Kuva ei itse asiassa liity.
Fiskarsin nousu kuitenkin jatkunee melko tasaisena, sillä Fiskarsin (laskennallisesta) tuloksesta helposti yli puolet tekevän Wärtsilän kurssi on ollut rauhallisessa, jatkuvassa kasvussa, ja tämä aiheuttaa Fiskarsinkin osakkeelle nousupainetta. Jälkeenpäin on helppo viisastella, että ehkä olisi kannattanut irroittaa Nokia-ostoon tarvittavat rahat jostain muualta (= taloustililtä) kuin myydä Fiskars pois, mutta osingot ovat vielä vahvistamatta ja voivat muuttaa tilannetta.

Puolen vuoden tavoitteet salkulleni on suurinpiirtein jo täytetty. Paitsi että tavoitekoko on likimain saavutettu (joskin pääosin aiempia säästöjä ja vähän opintolainaakin sijoittamalla), olen mielestäni onnistunut melko hyvin defensiivisen ja hajautetun salkun luomisessa. Jatkossa pyrin ja repimään 3-4% osinkotuottoa. Kesällä asetin kasvutavoitteeksitälle syksylle varsin varovaisen 3-4% (siis 6-8% / vuodessa), ja tämä tavoite ylittyikin selvästi. Kauppaa olen käynyt liikaa, vaikkakin onnistuneesti, mutta transaktiokustannukset rasittavat salkkuani turhaan. Jatkossa tulen sijoittamaan enemmän tylsiin kohteisiin, kuten indeksirahastoihin.


Pukukopista lähtiessä...

Lähipäivinä on odotettavissa pieni katsaus salkkuni eettisiin ja/tai kestävää kehitystä edustaviin osakkeisiin. Vuoden lopussa teen vielä lyhyen katsauksen salkun tuottoon ja rakenteeseen.

Stay tuned!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti