Profiili

Oma valokuva

Helsinkiläistynyt ex-Jyväskyläläinen IT-alan yrittäjä, kirjanpitäjä, valkokaulusduunari, kauppatieteiden maisteri ja tietojärjestelmätieteen tohtoriopiskelija. Joskus saattaa lipsahtaa myös politiikan puolelle. Huhuista huolimatta en oikeasti ole kokoomusnuori, vaan lähinnä oikeistoliberaali.

Blogin kirjoittaminen on minulle ensisijaisesti keino omien ajatusten järjestelyyn aiheesta jos toisestakin. Erityisesti tekstit keskittyvät verotuksen, opiskelun, talouspolitiikan ja välillä yrittämisen tai sijoittamisenkin ympärille. Kirjanpitäjätaustani ja opintojeni vuoksi niistä aiheista voin kertoa tietävänikin jotakin.

Muita linkkejä
Yritykseni nettisivut löytyvät osoitteesta https://www.koskila.net. Mikäli asiat ja jutut joita päivittäin teen oikeasti kiinnostavat, niistäkin löytyy enemmän tietoa omilta nettisivuiltani.

9.12.2010

Konservatiivinen kokoomusnuori

...a.k.a eeppinen aloituspostaus

And so the days go by

Whoa, aika paljon on tapahtunut sen jälkeen kun ensimmäistä kertaa päätin alkaa kirjoittaa blogia. Loin blogger/blogspot-tilini istuen Töysässä Harjuilla kirjoituspöydän ääressä. Nyt istun Jyväskylässä, Kauppakadun varrella sijaitsevassa 64-neliöisessä toisen kerroksen asunnossani ja ulos katsellessani kaupunginkirkon valaistut ääriviivat erottuvat kivasti tummaa kaupunkia vasten. Noh, eihän ne oikeasti kyllä ole ääriviivat jotka on valaistut, eikä kaupunki taustalla ole erikoisen tumma, mutta hoksaatte ehkä ajatuksen. Siistiä.

Nojoo. Ekan postauksen ollessa testiviesti jota käytin koodaillessani php-skriptiä joka osaa noutaa blogin sisältöä haluamani määrän haluamalleni sivulle (projekti johon kyllästyin, mutta joo, se toimi), voinen tehdä tästä aloitusviestin jossa esittelen ehkä hiukan itseäni. Siltä varalta varmaan, että tätä blogia joskus lukisi myös joku joka ei minua ennalta tunne. Tiedän, olen optimisti.


I'm university student by day...

Silloin tällöin vääntäydyn yliopistolle asti. Opiskelen tietojärjestelmätiedettä Jyväskylän yliopistossa, tutkintoni on sekoitus kauppatieteitä ja tietotekniikkaa, joskin lähinnä tjt on ehkä organisaatiotiedettä. Noppia on nyt koossa jonkin matkaa toistasataa, keskiarvo huitelee nelosen paikkeilla (en ole kyllä laskenut sitä kertaakaan..), ja kaikki numerot ykkösestä vitoseen löytyy opintosuoritusotteesta ainakin kerran kukin. :)

Ala tuntuu törkeän helpolta ja lähinnä leikkimiseltä, ja siksi aikaa muuhun kuin opiskeluun tuntuu löytyvän aika helposti. Keväällä pääsee onneksi taas koodaamaan ja työmäärä kasvaa hiukan.


...and an entrepreneur by night.
Konttorituoli? Läppäri? CD-hylly? Työpaita?
VÄHENNYKSIIN.

Jokainen minut tunteva tietänee miten hyvin tämä pitää paikkansa. Palavereita, kuvauskeikkoja ja joitain asiakkaiden teettämiä toimistojuttuja lukuunottamatta teen työt öisin. Luonnehdin itseäni ohjelmistoyrittäjäksi, joskin aika pitkälti duuni on konsultointia ja nettisivujen luomista*. Hauskinta tosin tässäkin työssä on verojen kanssa pelaaminen - Suomen verojärjestelmä kun on aivan hirveä ja siksi niin viihdyttävä.

Firman nimi on Koskila (mikä sattumoisin on myös kutsumanimeni..) ja liikevaihto näyttäisi tänä vuonna kasvavan noin 270%. Noh, tässä nyt on kyse lähinnä verokikkailusta mutta kuitenkin.


Investor by nature..

Salkkuni on nyt Nordnetissä, joskin jatkossa tähän saattaa tulla muutoksia. Rahaa on nyt säästössä hiukan alle kahden vuoden vuokrien verran**. Veroista puhdistettua voittoa on tullut vajaa 47€, arvonnousussa puhutaan onneksi huomattavasti mukavammista luvuista.

En luota suomalaiseen eläkejärjestelmään, enkä usko että ikinä saisin itselleni kerättyä riittävää eläkettä. Siksi säästän osakkeisiin. Salkkuni on osinkopainotteinen ja melko defensiivinen, valaisen tätä varmaan myöhemmin.


...interested in politics...

Tuliko yllätyksenä kenellekään? En oikeasti ole kokoomusnuori, mutta hetkittäin näytän siltä koska se on yleensä helpoin tapa tehdä hyvä ensivaikutelma ja näyttää yhtä aikaa sekä yrittäjältä, osakesäästäjältä että opiskelijalta. Vähän niin kuin jossain mörpissä pelaisi naishahmolla: asiat nyt vaan sujuu helpommin siten.

Puoluekantaani en pysty määrittelemään. Englanninkielinen termi “conservative liberalism” ei ehkä ole kaukana. En todellakaan tiedä ketä äänestän seuraavissa eduskuntavaaleissa.


..and having the time of my life!

Ehkä vuoden mittaisen tyhjiön (ja kolme päivää elokuussa kestäneen epätoivon ja toivottomuuden tunteen) jälkeen elämä tuntuu taas upealta ja elämisen arvoiselta. Tästäkin ehkä lisää myöhemmissä kirjoituksissa.


*Tsekkaa ylläpitämieni sivujen lista ja jatkossa ehkä joskus omat kotisivut osoitteesta koskila.net
**Olettaen että en saisi opintotukea eikä vuokra toisaalta nousisi laisinkaan

2 kommenttia:

  1. Lisää follow vaihtoehto blöggeriin.

    VastaaPoista
  2. Löytyy nyt tekstillä "lue" oikean reunan laatikoista :)

    VastaaPoista