16.12.2010

Sijoittamiseksihan se taas meni

Mikä laulaen tulee...

Opintolainan ensimmäinen erä (1200e) tuli tilille, ja se innoitti minut pörssikikkailemaan. Tapiolassa ei montaa päivää mennyt hakemuksen käsittelyssä, luultavasti koko prosessi oli koneellinen, sillä valtiontakaus lainalle minulla on ollut jo kauan. Myös muutama isohko konsulttipalkkio tuli tilille, ja niille pitäisi katsella sijoituskohdetta, mutta saattaa olla että laitan ne Seligsonin turvallisiin ja vakaisiin (hahah!) rahastoihin.

Vuoden alussa, ainakin helmikuun lopun jälkeen, odotettavissa on taas pienempituloista aikaa kun rahakkaat konsulttihommat vaihtuvat vähemmän rahakkaaseen webdesign-hommiin, mutta ehkä jotain liikenee sijoitettavaksi asti. Saattaa olla että henkilökohtaisista syistä joudun jo huhti-toukokuussa realisoimaan osan sijoituksista, joten pidän siivun salkustani helposti lihoiksi laitettavassa muodossa.


...se viheltäen sijoitetaan Nokiaan.

Sopiva rako pelaamiselle löytyi Fiskarsin yhtäkkiä hypätessä 3% nousukiitoon keskipäivän aikoihin. Myin siivuni lopulta hintaan 16.67e/kpl ja ostin likimain välittömästi Suomen kansallisylpeyttä Nokiaa sen notkahtaessa hintaan 7.48e/kpl. Fiskarsin myyntihinta ei ollut päivän korkein eikä Nokian ostohinta päivän matalin, mutta kaikenkaikkiaan ajoitus oli tämän hetken tiedon mukaan hyvä.

Nokiassa houkuttaa potentiaali. N8 ei ole huono puhelin, ja firma selkeästi pyrkii muuttumaan ja satsaa (yhä) tuotekehitykseen. Meego tulee aikanaan, ehkä, ja kun mukana on sentään Intel, jaksan luottaa siihen että jotain myös joskus tapahtuu. Myös Ovi Storen kasvuluvut ovat rohkaisevia. Odotan Nokialta 0.40e osinkoa, joka siis ostohinnalla tarkoittaisi 5.30% osinkotuottoa. Pidetään peukkuja, vasta keväämmällä saa taas tietää, oliko kauppa hyvin ajoitettu..

Nokian puhelimiin en kyllä ole silti vaihtamassa takaisin. Hyi olkoon.

Takaisin aiheeseen. Fiskarsin osinko tuskin olisi ollut huono sekään, osunee 3-4% välille. Jos Fiskars notkahtaa, voisin ostaa sen takaisin salkkuun myöskin. Wärtsilä on ollut tänään laskussa, katsotaan mitä illalla ja huomenna tapahtuu.. Tuotto myynnistä oli lopulta ostohintaan suhteutettuna n. 10.5% ja odotettu osinkotuottokin kasvoi. Tätä kirjoitettaessa Fiskars on 16.59e (-0.08e) ja Nokia 7.49e (+0.01e). Suluissa olevat arvot siis verrattuna kauppahintoihini.
Ruutukaappaus nordnetistä - klikkaa kuva suuremmaksi!


Ongelmia pääomatuloparatiisissa

Tällaista kauppaa käydessään pitää vaan huolehtia, ettei voittoa tule liikaa. Opintotuen tulorajat alkavat pian paukkua kun firmalla menee hyvin, pääomatuloja tulee ja nostin tänä vuonna itsekkäästi kesälläkin 2 kuukautta asumistukea, opintopisteet kun riittivät siihen helposti eikä pelkkä asumistuki vähennä opintukikuukausia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti