25.1.2011

Geneerinen yleispäivitys

Kaikesta huolimatta blogikirjoituksen aloitus ratkaisee ongelmia tutkittaessa peräänkuulutettua lakonisuutta

Huh, onpas kirjoitettava ja yleensäottaen sanottava ja varsinkin aika yhtään minkään sanomiseen ollut vähissä viime aikoina. Myöhemmin tulossa olevat häät tosin kieltämättä jännittää, ja niistä ehkä löytyisi jotain kirjoitettavaa, mutta hoidettakoon se mun ja Marin yhteisessä blogissa...

Noh, olkoon tää nyt sitten monipuolinen yleispäivitys. Vähän asiaa vähän kaikesta.

10.1. jatkuneet taas opinnot sisältävät taas saksaa (2 kurssia), ruotsia, ohjelmointia ja vähän kauppatieteitä (2 kurssia)... Tässä ohella pitäisi saada finaaliin yksi tietojärjestelmäprojekti, yksi yhdistyksen intranet-järjestelmä ja muutamat nettisivut. Helmikuun loppuun asti olen lisäksi töissä tilitoimistossa. Lisäksi tässä pitäisi saada yksi ei-kaupallinen ohjelmistoprojekti ainakin aloittaa kevään aikana, ja joskus pitäisi ehkä miettiä kesätöitäkin.

Ai niin, ja sitten on tosiaan ne häät. Ehkä Mari hoitaa ne, jos ehtii opinnoilta ja pääsykokeisiin luvulta...


Klikkaa avataksesi kuva
suuremmaksi. Anna mennä,
hauska kuva. Oikeasti.

Ottaen huomioon oman tilanteensa, voi vain todeta, että politiikka näyttää todeksi huomaamattomia haittatekijöitä

Ai niin, en muuten äänestänyt ketään seurakuntavaaleissa kun en onnistunut löytämään ketään edes vain vähän ärsyttävää ja etäistä ehdokasta, ja eduskuntavaaleissa joudun näillä näkymin oikeasti äänestämään perussuomalaisia kun muut puolueet tuntuvat ihan yhtä huonoilta ohjelmaltaan ja ovat osoittaneet saamattomuutensa. Olisi jo aika että äänekkäät PerSut pääsisivät näyttämään, ovatko yhtä avuttomia kuin muut puolueet. Sääli, että vaikka he olisivat toiseksi tai kolmanneksi isoin puolue, heitä tuskin huolitaan hallitukseen. Oppositiopolitiikka siis jatkunee vaalien jälkeenkin, mutta ehkä he Muutos 2011-ryhmän kanssa saavat pidettyä entistä enemmän ääntä itsestään, ja voihan oppositiostakin vaikuttaa, ainakin teoriassa.

Kannattaa muuten katsastaa Mr. Muovisotilaan, Mikael Korkmanin alias Marskin vaalisivut. Äänestäisin jos voisin.Todellisuudessa tilasto kävijämääristä noudattaa epäilemättä ideatasolla meihin kohdistuvaa tietotarvetta

Kun olen saanut kasaan vähintään kahden kuukauden ajalta jotenkin järkevää dataa blogin kävijämääristä, voisin julkaista lyhkäisen analyysin kävijämääristä. En tiedä kiinnostavatko ne ketään, mutta ainakin omasta mielestäni ne on kivoja. Ehkä jätän sen piiloonKaikesta huolimatta yrityksen tilinpäätös ratkaisee ongelmia tutkittaessa vastuunalaisia kontradiktioita

Kuvassa minä, kun tilinpäätös oli
valmis ja verot ilmoitettu.
Sain joku aika sitten tehtyä toiminimeni tilinpäätöksen, vaihteeksi huojentunut fiilis. Arvonlisäveroa pelkästään viimeiseltä kuukaudelta olisi mennyt maksettavaksi 450€, mutta onneksi on alarajahuojennus. Ilmoitin samalla kertaa marras- ja joulukuun arvonlisäverot ja alarajahuojennuksen, pitää nyt tarkastella miten verotilin saldo käyttäytyy ja vieläkö sinne joutuu pumppaamaan rahaakin. Masentavaa touhua tämä yrittäminen.

Verrattuna edelliseen vuoteen tilanne näyttää kuitenkin hyvältä: ilman arvonlisäveroa ja ennen matkakuluja ja päivärahoja toiminta on noin 1400 euroa voitolla, joten vähennyksineenkin hiukan voittoa jäi tältä vuodelta. Huolestuttavasti menot kasvoivat tänä vuonna melkein kaksinkertaisiksi vaikka en edes tehnyt mitään tilinpäätösostoja, mutta tulojen kasvu oli onneksi vielä nopeampaa. Käsittämätön säätäminen verojen kanssa on toki ärsyttävää ja vie aikaa, mutta on yleensä sen arvoista. Tuntipalkka jää ihan kohtuulliseksi.

Tein Keskisellä heräteostoksen ja mukaan tarttui BenQ:n 27" näyttö. Se oli huono. Näytön keskellä oli 30cm leveydeltään valkoinen läntti. Siinä meni kerralla luottamus sitten siihenkin merkkiin... Henri tosin on markkinoinut Jimmsin 24-tuumaista BenQua, joka lähtisi 170e hinnalla. Ehkä sekin nyt välttäisi - kakkosnäyttönä....Ai niin. Koskila.net päivittyy muutaman päivän sisällä. Toivottavasti. Ja käykäähän täyttämässä Ähtärin lukion matrikkelitietokantaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti