Profiili

Oma valokuva

Helsinkiläistynyt ex-Jyväskyläläinen IT-alan yrittäjä, kirjanpitäjä, valkokaulusduunari, kauppatieteiden maisteri ja tietojärjestelmätieteen tohtoriopiskelija. Joskus saattaa lipsahtaa myös politiikan puolelle. Huhuista huolimatta en oikeasti ole kokoomusnuori, vaan lähinnä oikeistoliberaali.

Blogin kirjoittaminen on minulle ensisijaisesti keino omien ajatusten järjestelyyn aiheesta jos toisestakin. Erityisesti tekstit keskittyvät verotuksen, opiskelun, talouspolitiikan ja välillä yrittämisen tai sijoittamisenkin ympärille. Kirjanpitäjätaustani ja opintojeni vuoksi niistä aiheista voin kertoa tietävänikin jotakin.

Muita linkkejä
Yritykseni nettisivut löytyvät osoitteesta https://www.koskila.net. Mikäli asiat ja jutut joita päivittäin teen oikeasti kiinnostavat, niistäkin löytyy enemmän tietoa omilta nettisivuiltani.

17.1.2011

Hulttion kotipäiväkirja 2

Aiemmin valittelin diskopallosta ja kahvipannusta, tai tarkemmin sanottuna diskopallon fyysisestä lokaatiosta muualla kuin katossa ja kahvipannun yllättävästi disintegroitumisesta. Pitkällisen huushollaamisen ja miehisen ilman paitaa suoritetun rakentamisen jälkeen residenssiäni piinanneet ongelmat on nyt sitten korjattu.

Saatiin lamppu kytkettyä! En ehtinytkään kuin 5kk asustella tietokoneen ruudun kelmeässä hohteessa... :)

Kahvipannua lähdettiin metsästämään hirveällä tohinalla lähiseudun kirppiksistä, mutta suurin into kilpistyi siihen, että pannu löytyi jo ensimmäisestä paikasta  - alle parinsadan metrin päässä kotiovestani sijaitsevasta Ekocenteristä. Hintaa pannulle kertyi peräti 1,5€. Pannu ei ole lähellekään aito Mokkamaster, joten jouduimme kieltämättä joustamaan periaatteistamme mutta hei, puoltoista euroa.

Kuva olkoon todiste, että se hylly tosiaan
on joskus ollut edes hetken aikaa tyhjänä.

Samalta reissulta mukaan tarttui parimetrinen hieno kulmahylly, käytännössä uudenveroinen ja kämppään näppärästi sopiva vekotin hintaan 25€. Alla olevassa kuvassa heitin sen kulmaan, sohvan taakse - erinomainen idea. Paitsi että datausnurkkaukseen tuli nyt enemmän tilaa kun kiskoin sohvan noin (Mari saattoi auttaa sohvan hienosäädössä*), sain paljon kaivattua hyllytilaakin lisää.Ihmissuhteiden jälkeen tietokoneen näytön valinta on maailman vaikein asia


Tehodatausta kolmella koneella, kahdella tuolilla.
Oh yes, I am that hardcore.
Voisin tarjoilla tähän vielä toisenkin kuvan datauspositiostani koska olen siihen varsin tyytyväinen - sääli että Keskiseltä ostamani 27" BenQ:n näyttö oli susi, joudun jatkamaan 22" + 15" -kombolla, mutta tähän on varmasti parannusta tulossa. Tarkoitus olisi antaa 15" Marille toiseen koneeseen (tai kolmanteen, jos läppäri lasketaan koneeksi. Siinä ja siinä, Acer..) ja täyttää oma pöytä 24"+22" -yhdistelmällä. Mutta työn alla, työn alla...


Parempi pallo diskossa kuin kuula otsassa
(~Viidakon vanha sananlasku)


Diskopallon tarina on edellisiä mahdollisesti vielä kauniimpi. Der Diskokugelin asentaminen vaati jälleen ylisähkömiesmäisia taitoja moottorin rukkaamisen muodossa, applehiiren, tasapainoilua korkealla jakkaralla kolmen metrin korkeudessa ja vieläpä rullan foliota, mutta lopulta upea installaatio vierashuoneen/tyrmän/kääpiökopin/kotiapulaisen huoneen katossa on esittelykunnossa.

Se on KAUNIS...
Kuvasta puuttuu vielä foliosta tehty tötterö, joka säätelee palloon osuvan valon määrää ja rajoittaa hajavaloa. Meistä olisi Valtterin kanssa ehkä sittenkin pitänyt tulla insinöörejä... Tai ainakin amiksia.

Lisäksi meiltä löytyy tietenkin vanha kunnon epilepsiatykki, siis strobovalo. Ei ole hirveän kovalla käytöllä, mutta periaatteen vuoksi toki kytketty.

Pieni ei todellakaan ole kaunista,
mutta mielestäni strobovalon pitääkin olla ruma.

Mari, kuten arvata saattaa, oli haltioissaan ja ylpeä meistä. Milloinpa se ei olisi? Ruokailut tässä residenssissä hoidetaan tästedes diskopallon kelmeässä valaistuksessa!


Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.


*Se vaati krediittiä. Nyt sai sen.

6 kommenttia:

 1. Voin todistaa sen mitä Antti sanoi ruokailuista yllä. JOKA AINOA RUOKAILU, ARVATKAA PALJON TOI SURRAA TOI MOOTTORI?

  Ja hei - mä sen sohvankin siirsin :E

  VastaaPoista
 2. Pöh, korkeintaan hienosäädit sohvaa. Mun idea oli tuo asettelu, kokonaan mun. ;<

  VastaaPoista
 3. "Tänään(kin) syödään diskoperunoita diskomakkarakastikkeella"

  VastaaPoista
 4. Opiskelijadiskoasunto diskopallolla varustettuna \o/

  VastaaPoista
 5. Täydellisyys on turhan vaatimatonta. Antin kanssa pyrimme asuntomme kanssa ylivoimaisuuteen.

  VastaaPoista
 6. Olemme ylivoimaisuudessamme liekeissä kuin Daavid Salomonin temppelistä.

  VastaaPoista