Profiili

Oma valokuva

Helsinkiläistynyt ex-Jyväskyläläinen IT-alan yrittäjä, kirjanpitäjä, valkokaulusduunari, kauppatieteiden maisteri ja tietojärjestelmätieteen tohtoriopiskelija. Joskus saattaa lipsahtaa myös politiikan puolelle. Huhuista huolimatta en oikeasti ole kokoomusnuori, vaan lähinnä oikeistoliberaali.

Blogin kirjoittaminen on minulle ensisijaisesti keino omien ajatusten järjestelyyn aiheesta jos toisestakin. Erityisesti tekstit keskittyvät verotuksen, opiskelun, talouspolitiikan ja välillä yrittämisen tai sijoittamisenkin ympärille. Kirjanpitäjätaustani ja opintojeni vuoksi niistä aiheista voin kertoa tietävänikin jotakin.

Muita linkkejä
Yritykseni nettisivut löytyvät osoitteesta https://www.koskila.net. Mikäli asiat ja jutut joita päivittäin teen oikeasti kiinnostavat, niistäkin löytyy enemmän tietoa omilta nettisivuiltani.

10.1.2011

Salkku kallistuu päivä päivältä

Great success

Oishan tän voinu pistää taulukkonakin
mutku haluan joka blogiin ainakin yhden kuvan.
Saavutin aiemmin asettamani tavoitteen salkkuni sijoitetun pääoman määrälle ja ylitin tuottotavoitteeni yli kaksinkertaisesti (häviten kuitenkin MSCI all world-indeksille pari prosenttia salkkuni hyvin varovaisen alun vuoksi..), joten päätin suunnata sijoittamisen painopistettä jatkossa kehittyville markkinoille ja siten kasvattaa hiukan omistusteni riskiä. Nordnet määrittää salkkuni 1v volatiliteetiksi reilut 8% joten lisäriskin ottaminen lienee jopa paikallaan. Iso osa jo olemassaolevista omistuksistanihan on varsin defensiivisiä ja salkkuni liikkeet ovat olleet melko maltillisia.


Jatkosijoituksia

Kun rahat myymistäni Euro-obligaatioista tuloutuvat salkkuun, ostan potin venäläistä indeksirahastoa. Tavoitteenani on nostaa kehittyvien markkinoiden paino 25-30 prosenttiin seuraavalla allokaatiolla:

  • Venäjä yhteensä 15%, josta ETF 10% ja suurempaa tuottoa tavoitteleva FIM Russia 5%
  • Intia 5%, sijoittuen monenkokoisiin ja eri aloilla toimiviin yrityksiin
  • Lähi-itä 10%, kokonaisuudessaan Persianlahden alueen yrityksiin sijoittava osakerahastoon
Aiemmat omistukseni sijoittuvat pääösin Suomeen, joskin mukana on myös jenkkiosake Altria n. 9% painolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti