Profiili

Oma valokuva

Helsinkiläistynyt ex-Jyväskyläläinen IT-alan yrittäjä, kirjanpitäjä, valkokaulusduunari, kauppatieteiden maisteri ja tietojärjestelmätieteen tohtoriopiskelija. Joskus saattaa lipsahtaa myös politiikan puolelle. Huhuista huolimatta en oikeasti ole kokoomusnuori, vaan lähinnä oikeistoliberaali.

Blogin kirjoittaminen on minulle ensisijaisesti keino omien ajatusten järjestelyyn aiheesta jos toisestakin. Erityisesti tekstit keskittyvät verotuksen, opiskelun, talouspolitiikan ja välillä yrittämisen tai sijoittamisenkin ympärille. Kirjanpitäjätaustani ja opintojeni vuoksi niistä aiheista voin kertoa tietävänikin jotakin.

Muita linkkejä
Yritykseni nettisivut löytyvät osoitteesta https://www.koskila.net. Mikäli asiat ja jutut joita päivittäin teen oikeasti kiinnostavat, niistäkin löytyy enemmän tietoa omilta nettisivuiltani.

4.1.2011

Välittäjäni näyttää hassulta öisin

...eli oikeasti lyhyt katsaus pörssiin, tai lähinnä salkkuun.

Sijoitusrintamalla on nyt ja toivottavasti hetken aikaa rauhallista. En viitsi käydä turhaan kauppaa korkeiden kulujen vuoksi, lähinnä Nordnetissä nyt tarjouksessa olevat Kiina-, Venäjä- ja Brasilia-ETF:t kiinnostavat. Salkussani on nyt likvidejä varoja peräti 12%, joten nyt kun kaupankäynnistä kyseisillä instrumenteilla ei tarvitse maksaa palkkiota voisin ainakin yhden noista napata salkkuuni.

Mainostin Nordnetiä muutamallekin kaverille värväyskampanjan aikana, joten muutama "ilmainen" Nokian osake pitäisi salkkuun tulla lähiaikoina. Saa nähdä miten käy, joutuuko tässäkin tappelemaan.


Veroilmoitusta täyttäessä hymy hyytyy

Henkilökohtaisessa verotuksessa hampaidenkiristelyä aiheuttavat pääomatulot, joita tuli tänä vuonna jonkun verran: myin kesällä pois erään vanhan rahasto-omistukseni, ja syyskaudella olen tehnyt muutaman hyvän osakekaupan. Yhden warranttikaupankin tein, jäin siinä lopulta alle puoli prosenttia voitolle, mutta kaikki lasketaan. Ehh, tai ainakin verottaja laskee.

Sijoitusteni raaka tuotto irronneena rahana oli viime vuonna noin 3.3%. Tähän sisältyy tasan yksi osinko, Elisan lisäosinko. Aloitin sijoittamisen juuri suomalaisten osakkeiden osinkokauden jälkeen.

Saamistani osingoista menee veroa 19.6% ja myyntivoitoista 28%. Tämä tuntuu kerrassaan tyhmältä - maksaa nyt joistain tuloistaan 28% veroa, kun ansiotulojeni verotus pyörii alle 10%:ssa, mutta minkäs teet. Käyhän tämä harrastuksesta.

Ai niin. Ja sitten siihen välittäjään, ja hassuuteen. Klikatkaa kuva suuremmaksi.

Oliko pettymys?

Oikeastihan Nordnet siis vain hukkasi tuossa kaikki rahat ja jätti osakkeet. Outoudet poistuvat aina seuraavaan aamuun mennessä - onneksi en käy kauppaa markkinoilla joilla tarvitsisin Nordnetin palveluita öisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti