28.2.2011

Itella kulkee kun Kusti polkee. Ja hyvin kulkeekin.

Itella on onnistunut hämmentämään minua aiemminkin, mutta tällä kertaa jaksan jopa avautua asiasta. Tänään kotikoloni itellaluukku kolahti kuten normaalistikin aamupäivällä juodessani Marin kanssa aamukahveja, ja kävin hakemassa tavanomaistakin paksumman läjän itellaa (vessalukemista) keittiöön ihmeteltäväksi. Normaalisti kotiin tulee joka päivä Kauppalehti, kerran kuussa Tieteen Kuvalehteä, Tiede- tai Tietokone-lehteä, Vihreän Mafian mainoslehtisiä ja tietysti kirjeitä (laskuja..), mutta tällä kertaa itellakasassa meitä odotti hämmennys.

Klikkaa kuva suuremmaksi!
Sain peräti kolme kappaletta täsmälleen samanlaisia Kauppalehtiä. Samalla osoitteella, samalla saajalla, samalla tilausnumerolla.

Sain kämppikseni Valtterin kanssa myöskin tietää, että ilmeisesti asuntoomme on nyt sitten muuttamassa joku alivuokralainen - Jyväskylän yliopiston solubiologian jokin yhdistys muisti Herra/Rouva Huhtalaa kirjeellä. Ja niin, osoite on ihan oikein.

Koitin juosta itellamiehen perään palauttamaan ainakin tuon kirjeen, mutta myöhästyin - alaovi vain kolahti kun kaveri poistui itellakärryineen ulos pakkaseen.

Hämmennys.


Okei, pelkkä multipostitus ei vielä riittäisi syyksi kirjoittaa kokonaista blogikirjoitusta Itellasta. Lisähajotusta aiheuttaa "Kaksi tapaa lähettää"-uudistus. Jatkossahan itellalaatikoita on kahden värisiä, keltaisia ja sinisiä, ja niistä toiset ovat 1. luokan ja toiset 2. luokan kirjeitä varten. Värikoodauksen suunnittelussa on tosin ilmeisesti käytetty vähintäänkin italialaisia konsultteja, niin pieleen se on mennyt...

Jatkossa itellalaatikoiden priorisointi seuraavaa tällaista kaavaa:

  1. keltaiset itellalaatikot joiden kyljessä on sininen pallo, ovat ykkösluokan laatikoita
  2. siniset itellalaatikot joiden kyljessä on keltainen pallo, ovat ykkösluokan laatikoita.
  3. poikkeuksen 1. sääntöön muodostavat keltaiset itellalaatikot joiden kyljessä on sininen pallo, jotka sijaitsevat alueella, jossa on sinisiä itellalaatikoita, joissa on keltainen pallo. Tällöin keltaiset itellalaatikot, joiden kyljessä on sininen pallo, ovat kakkosluokan itellalaatikoita.
  4. alueet, joilla keltaiset itellalaatikot, joissa on sininen pallo, ovat kakkosluokan itellaa varten, on helppo selvittää: tarvitsee vain etsiä lähin sininen itellalaatikko, jossa on keltainen pallo ja päätellä onko se samalla alueella kuin aiemmin mainittu keltainen itellalaatikko jonka kyljessä on sininen pallo.
Havainnollistavaa mainosmateriaalia Itellan sivuilta. Vasemmalta oikealla siis:
Kakkosluokan keltainen itellalaatikko, ykkösluokan sininen itellalaatikko, ykkösluokan keltainen itellalaatikko, kakkosluokan keltainen itellalaatikko, ykkösluokan sininen itellalaatikko (tai mahdollisesti roskasäiliö).

Myönnettäköön, että pallojen sisällä on onneksi myös numeroita. Sinisissä palloissa on keltaisia numeroita ja keltaisissa palloissa on sinisiä numeroita, siis tietenkin numero 1 tai 2 sen selvittämiseksi, onko kyseinen itellalaatikko nyt kumpaa itellaa varten. Itse vaan ihmettelen, miksei keltaisia itellalaatikoita (joiden kyljessä siis on sininen pallo) voitu suosiolla säilyttää ykkösluokan itellaa varten, ja sinisiä laatikoita (joiden kyljessä siis on keltainen pallo, jonka sisällä on sininen numero) luoda kakkosluokkaa varten? Nythän siis ykkösluokan kirjeitellaa voi laittaa sinisiin laatikoihin aina, mutta keltaisiin vain jos kyljessä on sininen pallo jossa on keltainen kakkonen ja alueella ei ole sinisiä itellalaatikoita joissa.. Huh, tajusitte ehkä jo pointin.

Kuinka monimutkaisesti asiat voi tehdä? Byrokratian mallimaassa Suomessa ilmeisesti tosi monimutkaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti