Profiili

Oma valokuva

Helsinkiläistynyt ex-Jyväskyläläinen IT-alan yrittäjä, kirjanpitäjä, valkokaulusduunari, kauppatieteiden maisteri ja tietojärjestelmätieteen tohtoriopiskelija. Joskus saattaa lipsahtaa myös politiikan puolelle. Huhuista huolimatta en oikeasti ole kokoomusnuori, vaan lähinnä oikeistoliberaali.

Blogin kirjoittaminen on minulle ensisijaisesti keino omien ajatusten järjestelyyn aiheesta jos toisestakin. Erityisesti tekstit keskittyvät verotuksen, opiskelun, talouspolitiikan ja välillä yrittämisen tai sijoittamisenkin ympärille. Kirjanpitäjätaustani ja opintojeni vuoksi niistä aiheista voin kertoa tietävänikin jotakin.

Muita linkkejä
Yritykseni nettisivut löytyvät osoitteesta https://www.koskila.net. Mikäli asiat ja jutut joita päivittäin teen oikeasti kiinnostavat, niistäkin löytyy enemmän tietoa omilta nettisivuiltani.

8.3.2011

Best. Monday. Ever!

Heti alkuun varoitus: jos sinua ärsyttää lukea kun muilla menee hyvin, lue pois vaan ja ärsyynny, meinaan nyt menee aika kivasti! :) Kirjoitus julkaistaan näin myöhään koska unohduin halonhakkuuseen Valtterin kanssa - miehekästä eikö totta?
Kesätöitä hakemassa

Viime vuoden kesätyöhaku sai hetkittäin epätoivoisia piirteitä. Märkäkorvainen koodari ei kelvannut moneenkaan paikkaan, varsinkaan pelkän nettihakemuksen perusteella. Moni firma vaan ei juuri muuta työnhakutapaa tarjoa, joskin pienellä röyhkeydellä saisi varmaankin ihmeitä aikaan... :)

Viime kesänä naapuripitäjän kyläkauppias Vesa Keskinen onneksi pelasti minut ja palkkasi 9 viikoksi Veljekset Keskisen viihde-elektroniikkaosastolle, jossa sitten sain medianäkyvyyttä nelosen Tuuri-ohjelmassakin... Duuni sinänsä ei ollut huippumielenkiintoista eikä hyvin palkattua, mutta työkaverit pelastivat paljon.

Tänä vuonna lähdin työnhakuun huomattavasti suuremmalla itsevarmuudella kuin viime vuonna. Eräs keskikokoisessa Jyväskyläläisessä ohjelmistoyhtiössä töissä oleva tuttavani kehotti minua hakemaan heille töihin, ja pistinkin firmaan melko vapaamuotoisen hakemuksen sähköpostilla. Seuraavana päivänä kiittivät, parin päivän päästä soittivat ja kutsuivat haastatteluun.

Haastattelu meni kivasti, toimitusjohtaja oli oikein mukava ja firma vaikutti mielenkiintoiselta.

Maanantaina sitten soittelivat Keskiseltä että töitä olisi tarjolla. Alustavasti hyväksyin työtarjouksen, mutta kun tuntia myöhemmin sain soiton ohjelmistoyhtiöstäkin, tulin tulokseen että taidan peruuttaa Keskisen paikan... Työ koodiorjana kiinnostaa asiakaspalvelua enemmän, varsinkin kun pääsen opettelemaan varsin pitkälti uutta asiaa Microsoft-teknologioiden muodossa. Visual Studion nyt sitten jo asentelinkin, pitää tutustua siihen vähän enemmän muun koodaamisen ohella. Web-puolen projektit siirsin muutenkin Eclipsestä kehitettyyn Aptana Studio -kehitysympäristöön, joten käytän nyt sitten kolmea Windows-puolen kehitysympäristöä yhtäaikaa...


N900

Kolmas paikka josta hain kesätöitä, oli Digia. YT-neuvotteluiden keskellä eivät ilmeisesti huolineet minua töihin, mutta hyvittelivät sitten antamalla minulle Nokia N900-puhelimen. Sitä noutaessani kävin Innovassa moikkaamassa firman HR-vastaavaa, tai jotain. Kuka noista pitkistä titteleistä ottaa selvää...

Hetken aikaa suunnittelin laittavani Androidin uuteen Nokialaiseeni, mutta kun työnantajani, asiakkaani, kollegani ja oppi-isäni Wejjo tarjoutui ostamaan sen minulta kohtuuhintaan, ei tarvinnut paljon miettiä. Onpahan poissa jaloista, kun jatkan Spican kanssa kikkailua...

Joka tapauksessa päivää ei ainakaan huonontanut ilmainen high-end -puhelin.


Töihin töihin töihin

No niin, työt keskikokoisessa Jyväskyläläisessä softafirmassa alkavat parin viikon päästä maanantaina, alkuun osa-aikaisena ja kesällä sitten täyspäiväisesti. Onneksi nettisivuhommissa on pari ihmistä apuna, niin oman firmankin työt tulee helposti siinä ohella hoidettua.  Näistäkin lisää, kun joskus saan aikaiseksi päivittää niitä sivujani...

Suurin osa kursseista yliopistolla onneksi loppuu maaliskuun aikana, joten opinnoista ei varsinaisesti tarvitse tinkiä töidenkään takia. Yhden englanninkurssin jätän käymättä niin vähenee viikkotunnit jo merkittävästi.

Mutta nyt katsomaan leffaa Marin ja Valtterin kera -->

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti