15.3.2011

En systemvetare som talar väldigt bra svenska

Suomenruotsalaisuuden syvintä olemusta etsimässä

Akateemisen koulutuksen haluavalla suomalaisella miehellä on elämässään kaksi suurin piirtein yhtä vaativaa ja turhauttavaa niin kutsuttua kansalaisvelvollisuutta: vuosi armeijan palveluksessa köyhtymässä ja katkeroitumassa, ja kahden opintopisteen työläs ja tuskainen akademik svenska, josta mainitsinkin jo aiemmin.

Nyt voin ylpeänä ilmoittaa suorittaneeni ne molemmat, olen siis todellakin suomalainen MIES: katkera, köyhä ja (auttavasti) ruotsinkielentaitoinen.

Löysin muuten kivan linkin: http://www.adressit.com/pakkoruotsi1
Katsokaa sivun alaosaa, tää on nyt sitä tilastotiedettä... :)

Succé!

Kaiken muun hyvän lisäksi suoritin tuon jokaisen akateemisen opiskelijan inhokkikurssin ihan pahuuttanikin parhain mahdollisin arvosanoin* (melkein niin kuin intinkin: vaikeimman kautta?) arvosana-asteikon ollessa toki vain kolmiportainen. Kurssin suurin voimainponnistus, 40-minuuttinen suullinen "seminaari" sujui kivasti Valtterin kanssa - puhuimme Eclipsestä ja kaskeloteista. Palaute oli erittäin positiivista.

Tuleva anoppini ehti jo lisätä suorituksesta sulan hattuunsa, hän kun on ruotsin opettaja. Eikä tehnyt sitä ihan aiheetta, kyllähän kaikesta (ruotsin) kielen harjoituksesta on etua, olkoon se sitten kämppiksen kanssa huutamista Haloa pelatessa, puolison kanssa politiikan puhumista, kollegan kanssa ajankohtaisten asioiden ruotimista tai anopin kanssa kuulumisten vaihtamista.

Tämä ei tarkoita että asenteeni pakkoruotsiin olisi muuttunut, saati että tulisin ikinä puhumaan ruotsia, paitsi jos saan siitä rahaa. Jaa, ja löysin vielä kivan kuvankin:Jep. Just tän takia meidän kannattaa opiskella ruotsia joka puolella Suomea.


* En nyt muista oliko ET (joka siis olisi saamaani HT:ta parempi) käytössä, mutta olen aika varma ettei. Siis asteikko oli: hylätty - läpi - hyvä. Luulisin. Ainakaan ET:tä ei ole kukaan saanut näkyvissä olevien ryhmien jäsenistä...

Mikä toki sekin ehkä kertoo jotain aineen mielekkyydestä. Jos arvostelu on sellainen, että parasta arvosanaa ei edes VOI saada, se on kyllä todellakin omiaan motivoimaan opiskelijoita ;)

No, joka tapauksessa, hyvin meni vaikka motivaatio nolla.

4 kommenttia:

 1. Et maininnut kuinka suuresti avustin teitä sen kauhuesitelmän hiomisessa! Melkein mun olis kuulunut saada se HT...

  VastaaPoista
 2. Avustit kyllä kovasti! "Vad är en systemvetare?" "Kan jag använda Eclipse på nätet?" "Vad är en kaskelot?" -tyyppiset kysymykset helpottivat esityksen täydellisyyteen hiomista huomattavasti.. ;)

  VastaaPoista
 3. Meillä pitää sentään tehdä töitä viiden opintopisteen eteen....ja se todellakin on työläämpää kuin vuosi pv:n palvetuksessa!

  VastaaPoista
 4. Aloin miettiä tuota opintopistehommaa, ja tarkistin omani.. Ilmeni, että vaikka opintosuunnitelmassa lukee 1 op suullisesta ja 1 op kirjallisesta, sain alunperin yhteensä 3 op ja muutaman päivän kuluttua vielä yhden pisteen lisää, yhteensä siis neljä opintopistettä.

  Logiikkaa tämän takana en ihan käsitä, mutta hei, ilmaisia noppia! Siltikin kurssi on työmäärään nähden huonosti pisteytetty, mutta on tämä jo parempi näin... :D

  VastaaPoista