Profiili

Oma valokuva

Helsinkiläistynyt ex-Jyväskyläläinen IT-alan yrittäjä, kirjanpitäjä, valkokaulusduunari, kauppatieteiden maisteri ja tietojärjestelmätieteen tohtoriopiskelija. Joskus saattaa lipsahtaa myös politiikan puolelle. Huhuista huolimatta en oikeasti ole kokoomusnuori, vaan lähinnä oikeistoliberaali.

Blogin kirjoittaminen on minulle ensisijaisesti keino omien ajatusten järjestelyyn aiheesta jos toisestakin. Erityisesti tekstit keskittyvät verotuksen, opiskelun, talouspolitiikan ja välillä yrittämisen tai sijoittamisenkin ympärille. Kirjanpitäjätaustani ja opintojeni vuoksi niistä aiheista voin kertoa tietävänikin jotakin.

Muita linkkejä
Yritykseni nettisivut löytyvät osoitteesta https://www.koskila.net. Mikäli asiat ja jutut joita päivittäin teen oikeasti kiinnostavat, niistäkin löytyy enemmän tietoa omilta nettisivuiltani.

21.3.2011

Kesä alkaa ensimmäisestä kesätyöpäivästä!

Poliitikot ja hyvin      vointi       valtio
Lähde
Alunperin meinasin tämänpäiväisessä tekstissäni keskittyä haukkumaan suomalaista julkista terveydenhuoltoa perustuen viimeisen puolen vuoden aikaisiin kokemuksiini, mutta koska tilanne on vieläkin kesken ja ensimmäisestä työpäivästä kertominen on paljon mielenkiintoisempaa, vaihdankin nopeasti aihetta.

Ensi viikolla siis todennäköisesti luvassa tulista vuodatusta, tänään hehkutusta. Otsikon mukaisesti taidan huomisesta alkaen ottaa käyttöön shortsit ja t-paidan!
Töiden mukaista koulutusta...

Alustukseksi: opiskelen siis tietojärjestelmätiedettä Jyväskylän yliopistossa. Koulutukseni ei ole kaikista teknisimmin suuntautunut, vaikka ohjelmointia toki paljon opiskelenkin. Tutkintooni kuuluu kuitenkin myös paksu siivu kauppatieteitä, viestintää ja yleishumanistista neppailua. Vuosien kokemus ohjelmoinnista ei kuitenkaan ilmeisesti ole mennyt hukkaan!


...ja koulutuksen mukaista työtä

Kuvan lähde: samcom.fi
Aloitin siis tänään työt jyväskyläläisessä ohjelmointialan yrityksessä Samcomissa. Kesätöiden aloittaminen nyt vaikuttaa kieltämättä hätiköinniltä, mutta mieluummin näen alaani ihan oikean yrityksen työntekijän silmistä kuin opiskelen verraten teoreettisesti yliopistolla.

Samcomin asiakkaisiin kuuluu muun muassa Vattenfall, Elisa, Tekes, Fonecta, Handelsbanken ja monia muita (lisää tietoa löytyy vaikka täältä). Verraten omiin tähänastisiin referensseihini, pääsen siis nyt tekemisiin enemmän kuin kertaluokkaa suurempien firmojen kanssa - yhtään tosin väheksymättä niitä pk-yrittäjiä ja vaikkapa Ähtärin lukiota joille olen saanut toteuttaa erilaisia järjestelmiä oman firmani puitteissa :)

Osittain saamastani työpaikasta täytyy kiittää inttikaveriani Petriä, joka aiemmin houkutteli minut hakemaan yritykseen töihin. Työpisteeni sijaitsee jopa onneksi Petrin työpisteen vieressä, joten voin häiritä häntä jatkuvasti apua tarvitessani... Nähtäväksi jää, kuinka pian hän alkaa katua että edes puhui minulle koko työpaikasta.

Työpiste laitettiin alustavasti kuntoon jo tänään, jännityksellä odotan koska pääsen työhön kunnolla käsiksi. Microsoft-puolen teknologiat ovat itselle vähän vieraampia, mutta eiköhän niiden omaksuminen käy helposti, Visual Studio tuntuu helpolta ja C# ei tunnu merkittävästi eroavan Javasta. Jännitystä ja uuden oppimista riittää kuitenkin tälläkin saralla. Jotain listaa mahdollisista teknologioista joita jatkossa saan opetella ja käyttää löytyy täältä.

Nyt kun selaa Samcomin nettisivuja, tunnistaa jännästi jo suurimman osan kasvoista vaikka takana on vain yksi työpäivä. Nimiä ei kyllä muistu mieleen kuin muutama, mutta ehkä niitäkin vähitellen tässä oppii.


Mutta entä koskila.net?

Oman firman hommat saavat nyt jäädä vähemmälle, ja olenkin jo pidemmän aikaa vältellyt uusien asiakkaiden hankkimista. Noh, jos ihan tarkkoja ollaan niin en ole kyllä koskaan kovin aktiivisesti yrittänyt saada firmalleni töitä - niitä vaan aina ilmestyy jostain... Joka tapauksessa jo aloitetut tai tarjouspyyntövaiheeseen ehtineet projektit hoidan loppuun samalla tavalla kuin tähänkin asti - aggressiivisella ohjelmoinnilla pitkin yötä (miksi muuttaa hyväksi havaittua toimintatapaa?)

Kirjanpitoon liittyvät hommatkin alkavat lopulta olla pulkassa oman veroilmoitukseni postittamisen myötä (tietenkin kirjanpitäjä tekee oman veroilmoituksena viimeisenä...), joten ehkä aikataulu jopa hiukan jatkossa helpottaa.. Niin, ehkä.

Joka tapauksessa projektien edistymisestä ja aikataulusta ollaan suoraan yhteydessä asiakkaisiin. No worries, kaikki kyllä ehditään tehdä, tällä hetkellä koskila.netin porukkaan kuuluu yhteensä kaksi kehittäjää ja yksi käyttöliittymäsuunnittelija (kaikki toki hyvinkin vahvasti sivutoimisia), eli työvoimaa riittää.
Yödevausta

Entä se humanistinen neppailu?

Opiskelu alkaa onneksi olla finaalissa tältä keväältä. Ohjelmointi vielä jatkuu, mutta lähinnä harkkatyön koodaamisella ja se sujunee mukavasti öisin muiden devaushommien ohella. Parikin saksankurssia on vielä myöskin kesken, ja niiden läsnäolopakollisuus hiukan kuumottaa, mutta onneksi työaikani on liukuva. Elektroninen liiketoiminta ja Ohjelmistotuotanto varmaan hoituvat luentoslidet lukemalla...


...ja näin. Taidan ehtiä jopa julkaista tekstin ajoissa, joskin siinä ja siinä. Pitää oikeasti opetella pysymään paremmin aikatauluissa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti