Profiili

Oma valokuva

Helsinkiläistynyt ex-Jyväskyläläinen IT-alan yrittäjä, kirjanpitäjä, valkokaulusduunari, kauppatieteiden maisteri ja tietojärjestelmätieteen tohtoriopiskelija. Joskus saattaa lipsahtaa myös politiikan puolelle. Huhuista huolimatta en oikeasti ole kokoomusnuori, vaan lähinnä oikeistoliberaali.

Blogin kirjoittaminen on minulle ensisijaisesti keino omien ajatusten järjestelyyn aiheesta jos toisestakin. Erityisesti tekstit keskittyvät verotuksen, opiskelun, talouspolitiikan ja välillä yrittämisen tai sijoittamisenkin ympärille. Kirjanpitäjätaustani ja opintojeni vuoksi niistä aiheista voin kertoa tietävänikin jotakin.

Muita linkkejä
Yritykseni nettisivut löytyvät osoitteesta https://www.koskila.net. Mikäli asiat ja jutut joita päivittäin teen oikeasti kiinnostavat, niistäkin löytyy enemmän tietoa omilta nettisivuiltani.

4.4.2011

Alkuvuoden sijoituspettymykset

Pitkästä aikaa voisin kirjoitella jotain myös sijoittamisesta. Alkuvuosi on ollut salkussani melko vauhdikasta aikaa, sillä heiluriliike on ollut armotonta.


Kyl se joskus hajottaa.
Alkuvuonna olen hyvän alun jälkeen hiukan hävinnyt vertailuindeksilleni, mutta se menee onneksi lähinnä verojen piikkiin - indeksi ei maksa osingoistaan pääomatuloveroa toisin kuin minä.

Ensimmäinen kvartaali on ollut Helsingin pörssin kiihkeimmän osinkokauden vuoksi pientä osinkojen perässä juoksua. Niitä onkin salkkuuni tippunut kohtuullisen mukavaa tahtia.

Altrian kvartaaliosinko oli parikymppiä, Panostajalta vähän enemmän, Digia maksoi jo yli tuplat enemmän ja Wärtsilä vielä muhkeammin. Salkun arvoa nämä eivät ole päässeet nostamaan, kun Altriaa lukuunottamatta yhtiöt ovat heti dipanneet jotakuinkin osingon arvon verran.

Wärtsilän lisäksi edellisen kirjoituksen jälkeen olen hankkinut salkkuuni Okmeticia, Orionia ja TeliaSoneraa - kaikki kovia osingonmaksajia. Orion on pienestä osinkodipistä huolimatta jotakuinkin ostohinnassaan, osinko tippuu salkkuun vasta viikon kuluttua. TeliaSoneran osingon irtoamispäivä on vasta Torstaina ja odotan jännityksellä mitä Ruotsin valtio tänä vuonna keksii muiden omistajien riemuksi... Yhtiössä on kuitenkin kasvupotentiaalia, mitä salkkuni toisessa operaattorissa Elisassa ei juuri ole. Molemmat ovat kuitenkin tunnollisia osingonmaksajia :)

Okmeticin osingon täsmäytyspäivä on perjantaina. Odotan järkyttävää osinkodippiä, mutta pidetään nyt kuitenkin sormet ristissä.


Yllättävän pettymys.
Pettymyksiä ja huonoja suorituksia

Alkuvuoden suurimpiin pettymyksiin kuuluu - tietenkin - Nokia. Kaupankäyntikulujen välttämiseksi ja osinkoa odotellessa annoin osakkeen muhia salkussa, mutta kyllä yli 20% dippi hetkessä pisti miettimään.

Toinen mokoma tuli vielä Digiasta, joka seurasi turhan uskollisesti Noksun dippiä. Näiden kahden osakkeen painoarvo salkustani oli noin 15%, mutta heikon kurssikehityksen vuoksi se on nyt painunut reiluun kymmeneen prosenttiin.

Pieni pettymys oli myöskin Wärtsilä, jonka ennakoin splitin vuoksi reagoivan normaalia loivemmalla laskulla osingon irtoamiseen, mutta joka saikin splitistä syyn laskea lisää (??). Kuka noita markkinoita ymmärtää.. Tasaisen varman nousunsa vuoksi osake on kuitenkin jo jotakuinkin ostohinnassaan - täytyy katsoa josko myyn sen pian pois.

Salkkuni on nyt koottu paitsi omilla säästöillä, myös opintolainalla ja Marin rahoilla joille hän ei keksinyt parempaa käyttöä kuin antaa minulle hassattavaksi. Tällöin sijoitetusta pääomasta:

  • 70,55 % on omaa rahaa
  • 18,93 % on opintolainaa
  • 10,52 % on Marin rahoja.

Noh, se siitä tällä erää. Ensi kerralla kirjoittelen sitten verovähennyksistä, ja miten hajottava ja perinjuurin typerä asia ne ovat... Kuva liittyy. Kind of.


2 kommenttia:

  1. Jep, oli niin paljon ylimäärästä että ei tienny mihin tunkis.. Enjoy! :D

    VastaaPoista
  2. Normipäivä kaltaisillemme kokoomusnuorille.

    VastaaPoista