Profiili

Oma valokuva

Helsinkiläistynyt ex-Jyväskyläläinen IT-alan yrittäjä, kirjanpitäjä, valkokaulusduunari, kauppatieteiden maisteri ja tietojärjestelmätieteen tohtoriopiskelija. Joskus saattaa lipsahtaa myös politiikan puolelle. Huhuista huolimatta en oikeasti ole kokoomusnuori, vaan lähinnä oikeistoliberaali.

Blogin kirjoittaminen on minulle ensisijaisesti keino omien ajatusten järjestelyyn aiheesta jos toisestakin. Erityisesti tekstit keskittyvät verotuksen, opiskelun, talouspolitiikan ja välillä yrittämisen tai sijoittamisenkin ympärille. Kirjanpitäjätaustani ja opintojeni vuoksi niistä aiheista voin kertoa tietävänikin jotakin.

Muita linkkejä
Yritykseni nettisivut löytyvät osoitteesta https://www.koskila.net. Mikäli asiat ja jutut joita päivittäin teen oikeasti kiinnostavat, niistäkin löytyy enemmän tietoa omilta nettisivuiltani.

10.10.2011

Ei demarikaan aina erehdy - Jungner oli oikeassa

Viime päivinä media on kuohunut jälleen uutisesta jonka joko lukijat, toimittajat, tai molemmat ovat ymmärtäneet väärin. Tai sitten herraviha ja kateus ovat niin voimakkaita, että viestin sisältö saa taipua lähetin arvostelun edessä.


Mitä Jungner sanoi?

On valitettavasti eri asia, mitä Jungner sanoi ja mitä lehdet uutisoivat, mutta uskoakseni luotettavimman tiedon saa haastattelun alunperin uutisoineesta Talouselämästä. Valitettavasti periaatteessa luotettavan lehden nimetön toimittajakin tuntuu ottaneen torjuvan asenteen haastateltavaansa, mutta siitä huolimatta lähde lienee tarjolla olevista paras. Tietty jos joku lukija tuntee Jungnerin henkilökohtaisesti, niin sopii tarkentaa.


Jungner siis kertoo näkemyksiään palkkauksen tilasta Suomessa. Alkuperäisessä jutussa hän kertoo, että kun pankissa on miljoona ja kuukausipalkka kymppitonni, raha menettää merkityksensä - siis korkeampi palkka ei enää lisää motivaatiota, eikä oikeastaan elintasoakaan. Rahalla ei enää ole mitään väliä, ja on siis järjetöntä maksaa tätä korkeampia palkkoja.
Kuinka media - ja suomalaiset lukijat - tämän käsittivät?


Iltalehti jopa valitsi uutiseen kuvan, jossa näytetään
kuinka tyytyväinen Jungner onkaan.
Kuten ilmeisesti kotimaisessa mediassa on tapana (ja kuten olen aiemminkin huomioinut), kuin yhteisestä sopimuksesta pääosa mediasta keskittyi muuhun kuin Jungnerin kritiikkiin - siis tarkemmin ottaen siihen, miten tyytyväinen hän on kymppitonnin palkkaansa ja miljoonan euron omaisuuteensa.

Katsokaapa:
Ja aiheesta virinnyt keskustelu, mm:

Mikä näitä yhdistää? Minäpä kerron: kaikki nämä tahot unohtavat, että Jungner nimenomaan sanoi:
"On myös järjetöntä maksaa ihmisille ylettömiä palkkoja."
Näin Jungner suuntaa kritiikkinsä nimenomaan siihen kansanosaan, joka tienaa yli 10 000 € / kk. Lisäksi
"Jungner on kirjoittanut kirjan, jossa hän kertoo suurimman osan johtajista olevan vain tiellä. "
Kaikki nämä lehdet ja muut tahot ja ilmeisesti koko Suomen kansa kuitenkin lukivat vain kohdan
"Hei köyhät, minulla on kymppitonnin palkka ja milli pankkitilillä"
mikä on muuten jotain mitä Jungner ei koskaan sanonut. Silti kaikki kuulivat niin.

Eli hei, hetkinen - Jungner haluaa päästä eroon turhista johtajista, haluaa että liian korkeiden palkkojen maksaminen lopetetaan, kirjoittaa aiheesta kansanläheisen kirjan, ja miten reagoi kansa? Vastustaa. Vastustaa, ihan vain vastustamisen ilosta!

Jotenkin alkaa tuntua, että vanha letkautus tyhmästä kansasta joka äänestää väärin, pitää sittenkin paikkansa. Kansa vaan on eläimistä tyhmin.


Siis tiivistettynä

Jungner Talouselämässä: "Kymppitonni kuussa on niin paljon rahaa, ettei kenenkään tarvitsisi saada sitä enempää palkkaa".

Jungner muissa lehdissä: "Kymppitonni kuussa riittää kuukausipalkaksi."

Kansa: "Jungner on mulkku kun leveilee tuloillaan"

Pieleen meni ja pahasti. Jälleen kerran. Kyllä kansa tietää.

- -

"Se oli seitsemäntoista tonnin seteli"
Vaan mikä itse asiassa on Jungnerin palkka? Tällä hetkellä 7 000 € / kk. Kaverilla on kokemusta myös korkeista palkoista - YLE:n toimitusjohtajana Jungner tienasi noin 17 000 € / kk. Tämähän on vain hienoa - paitsi että kaveri kuppaa kansaa yli kymppitonnilla kuussa vähemmän kuin ennen, hän ainakin tietää mistä puhuu kun kertoo että johtajia on liikaa ja he saavat liikaa palkkaa.

Kuunnelkaa kerrankin mitä viestin tuojalla on kerrottavanaan, ennen kuin lynkkaatte hänet koska viesti tuskin on mieluisa.

2 kommenttia:

  1. Aaaaa miten hajottaa. Voisin huutaa. Miten ihmiset voi olla NOIN tyhmiä. "Annos kaurapuuroa riittää pitämään vauhdissa" "aaaaa tyyppi siis leveilee sillä että vetää kaurapuuroa joka päivä!!!" Eijheiejeueie en ees keksi mitään esimerkkii joka olis yhtä surullisen typerä ku toi.

    VastaaPoista
  2. Jep, asioiden väärin ymmärtäminen on taitolaji, ja jotain missä suomalaiset ovat erinomaisen hyviä :)

    VastaaPoista