Profiili

Oma valokuva

Helsinkiläistynyt ex-Jyväskyläläinen IT-alan yrittäjä, kirjanpitäjä, valkokaulusduunari, kauppatieteiden maisteri ja tietojärjestelmätieteen tohtoriopiskelija. Joskus saattaa lipsahtaa myös politiikan puolelle. Huhuista huolimatta en oikeasti ole kokoomusnuori, vaan lähinnä oikeistoliberaali.

Blogin kirjoittaminen on minulle ensisijaisesti keino omien ajatusten järjestelyyn aiheesta jos toisestakin. Erityisesti tekstit keskittyvät verotuksen, opiskelun, talouspolitiikan ja välillä yrittämisen tai sijoittamisenkin ympärille. Kirjanpitäjätaustani ja opintojeni vuoksi niistä aiheista voin kertoa tietävänikin jotakin.

Muita linkkejä
Yritykseni nettisivut löytyvät osoitteesta https://www.koskila.net. Mikäli asiat ja jutut joita päivittäin teen oikeasti kiinnostavat, niistäkin löytyy enemmän tietoa omilta nettisivuiltani.

17.10.2011

Sekaannuin politiikkaan numerolla 154

Vielä muutamia viikkoja sitten pidin selviönä, etten sekaantuisi sellaiseen likaiseen, rumaan ja lapselliseen peliin kuin ylioppilaskuntapolitiikka. Politiikka (ainakin demokraattisessa konseptissa) muutenkin on ajatuksena lähinnä hirvittävä - se, joka lupaa leipää ja sirkushuveja ilman pääsymaksuja tulee saamaan mielettömät määrät ääniä, kun taas realistit ja rehelliset jäävät rannalle ruikuttamaan. Esimerkiksi muutamissa viimeisissä eduskuntavaaleissa on saanut nähdä populismin ja pelolla ratsastamisen voiman - toiset pelkäävät "tsunameja aiheuttavaa ilmastonmuutosta" ja toiset maahanmuuttajia jotka vaan vetävät lonkkaa, nostavat työttömyystuet ja vievät meidän työt.Pidin myös selvänä asiana, että jos joskus sorrun jotain ryhmää edustamaan, se olisi P&D. Mutta sitten kyseinen ryhmittymä päätyi ehdottamaan yhteisten rahojen käyttämistä muutaman humalassa kylpemään halajavan opiskelijan iloksi saunapaljuun. Onneksi edustajisto teki viisaasti ja torppasi esityksen ainakin tältä erää. Sinällään pidän huojentavana, että paljua sentään kaavailtiin vuokrattavaksi, eli käyttäjät kyseisen investoinnin olisivat lopulta (ehkä) maksaneet, mutta kuitenkin - luulisi että opiskelijoilta nyhdetyille rahoille löytyisi fiksumpaakin käyttöä?

Sitten minua pyydettiin KO:n ehdokkaaksi. Ja perhana, miksipä en tunnustaisi väriäni ja antaisi naamaani KO:n kampanjaan?


Kristilliset Opiskelijat, siis KO, on "poliittisesti sitoutumaton ryhmä, joka kokoaa kristityt toimimaan yliopistossa ja ylioppilaskunnassa seurakuntaan tai alaan
 katsomatta kestävien arvojen puolesta. [KO haluaa] olla kristittyinä mukana yliopistoelämän sykkeessä ja päätöksenteossa." Lisäksi KO kehittää ja edustaa vaihtoehtoa varsin kostealle opiskelijakulttuurille, josta ainakin itse sain jo ensimmäisen vuoden aikana tarpeekseni. Arvojenkin puolesta tällainen oikeistoliberaali mahtui iloiseen KO:n (ehdokas)joukkoon mainiosti.


Uhkakuvia ja optimismia

Vaikka politiikka minua äkkiseltään lähinnä ällöttää ja ärsyttää, niin olen toki silti tosissani leikissä mukana.Olisihan edustajistopesti mielenkiintoinen kokemus, jos ei muuta.

Joss jostain syystä tosiaan käy niin, että päädyn edustajistoon, keskityn vastustamaan huonoutta, koska huonous on typerää. Huonoudeksi määrittelen itse opiskelijoiden elämää vaikeuttavat muutokset (esimerkiksi autopaikkojen vähentäminen entisestään), opiskelijoiden rahojen käyttäminen vastoin heidän tahtoaan (esimerkiksi kehitysyhteistyö, tästä ehkä myöhemmin enemmän) ja muutosten vastustaminen (miksei Jylkkäri voisi ilmestyä harvemmin kuin kahdesti kuussa? Olen kahden ja puolen vuoden aikana lukenut sen kolmesti, eikä kukaan kavereistani ole tunnustanut lukevansa kyseistä lehteä sen useammin).


Vielä kerran ne infot

Olen siis ehdokkaana numerolla 154. Ennakkoäänestys ovat keskiviikko 26.10.2011 ja torstai 27.10.2011. Varsinaiset vaalipäivät ovat tiistai 1.11.2011 ja keskiviikko 2.11.2011.

Ketä ikinä tuolloin äänestättekään, älkää äänestäkö ehdokasta joka haluaa käyttää nykyistäkin enemmän meidän rahojamme, estää osan opiskelijoista pääsyn yliopistolle (autopaikoista voisi kirjoittaa vaikka kokonaisen blogitekstin) tai yleensä ottaen vain edustavat huonoutta.

Ja pari linkkiä:
Vaalikoneen etusivu löytyy täältä.
Vaalikoneen kysymykset löytyvät tästä.
Minun vastaukseni vaalikoneeseen löytyvät tämän linkin takaa.

Kirjoittelen itsestäni vielä pienen poliittisia kantoja esittelevän tekstin jollekin sivulle, lisään linkin tämän blogitekstin loppuun sitten.

Laitan loppuun vielä kuvan kissasta, sillä kissat liittyvät aina.


7 kommenttia:

 1. Anonyymi:
  Edustan KO:n huonoudenvastaista siipeä? KO ei edes ole puolue ;)

  VastaaPoista
 2. KO sisältää sanan Kristillinen joka edustaa absoluuttista huonoutta, mutta toki huonoudessakin on eri asteista ja vaalikoneen perusteella edustat sitä vähemmän huonoa osastoa.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi:
  Kiitokset kehuista(?) vaalikonevastauksieni suhteen... :D

  Monesta kristillisen kirkon aktiviteetista tai saavutuksesta voi olla montaa mieltä, mutta KO on musta tehnyt joitain ihan kivoja juttuja. Ne järjestää alkoholittomia opiskelijatapahtumia (ihan kiva vastapaino kaikille muille opiskelijatapahtumille), ja vastustavat yhteisen rahan tuhlaamista esmes SETA:n tukemiseen.

  En tosin kyllä oikeasti juuri tiedä mitä muuta KO on tehnyt. Jos ne on syyllistyneet huonouksiin, pitää pyrkiä vastustamaan sitten myös edustajistoryhmän sisäistä huonoutta.

  VastaaPoista
 4. Vaalikone antoi 94.57% yhteensopivuuden meille. MITÄ ON TÄMÄ MAGIA?

  VastaaPoista
 5. Hekku2:
  Kaunista! Se varmaan vaan kertoo että oon oikeissa likimain kaikissa mielipiteissäni? ;)

  VastaaPoista
 6. Paha kai se on väittää vastaankaan.

  VastaaPoista