Profiili

Oma valokuva

Helsinkiläistynyt ex-Jyväskyläläinen IT-alan yrittäjä, kirjanpitäjä, valkokaulusduunari, kauppatieteiden maisteri ja tietojärjestelmätieteen tohtoriopiskelija. Joskus saattaa lipsahtaa myös politiikan puolelle. Huhuista huolimatta en oikeasti ole kokoomusnuori, vaan lähinnä oikeistoliberaali.

Blogin kirjoittaminen on minulle ensisijaisesti keino omien ajatusten järjestelyyn aiheesta jos toisestakin. Erityisesti tekstit keskittyvät verotuksen, opiskelun, talouspolitiikan ja välillä yrittämisen tai sijoittamisenkin ympärille. Kirjanpitäjätaustani ja opintojeni vuoksi niistä aiheista voin kertoa tietävänikin jotakin.

Muita linkkejä
Yritykseni nettisivut löytyvät osoitteesta https://www.koskila.net. Mikäli asiat ja jutut joita päivittäin teen oikeasti kiinnostavat, niistäkin löytyy enemmän tietoa omilta nettisivuiltani.

9.4.2012

Valokuvausta uusilla vermeillä!

Viikonloppu kului leppoisasti anoppilassa Kangasalla kandin kirjoittelun ja suklaan syömisen merkeissä. Näiden aktiviteettien ohella ehdin kuitenkin näpsiä koko joukon valokuvia sekä Lumia 800:lla että EOS 60D:llä. Nokialaisen kameraa ei ehkä voi syyttää tasalaatuisuudesta, mutta kyllä sillä kohtuullisen tasoisia kuvia saa aikaiseksi. EOS 60D taas putkineen on vekotin, jonka kanssa raja tulee vastaan huomattavasti aiemmin kuvaajan taitojen takia.

Tässä blogipostauksessa esittelen muutamia referenssikuvia erityisesti Lumia 800:n osalta.Canon EOS 60D yllättää kohinattomuudellaan minut kyllä kerta toisensa jälkeen. Olympus E-520:n jälkeen on hurja kokemus pystyä käyttämään ISO-herkkyyksiä yli 400:n ilman että kuvassa juurikaan näkyy kohinaa - se on luksusta jota minulla ei tähän mennessä ole ollut.

Laitan tähän nyt pienen kollaasin toisaalta pääsiäisen kulusta, ja toisaalta referenssikuvia kahden uuden vekottimeni valokuvauskyvystä. Kuvia ei ole muokattu (parin kuvan rajausta lukuunottamatta) mitenkään.

Nokia Lumia 800

Ensin koiria. Näissä ensimmäisissä kuvissa on Wilma. Wilman nettisivut löytyvät muuten täältä.

Hurja taistelu Wilman ja kamelin välillä päättyi
lopulta tuomaripisteiden perusteella kamelin voittoon.
Seuraavissa kuvissa Ronja.


Pari otosta pääsiäiskattauksesta.


Kuten kuvista näkee, Lumia 800:n kamera on hyvänä päivänä oikein näppärä ja riittävä Facebook-tasoisiin otoksiin. Mutta entä se huono päivä?

No, pari esimerkkiä.

Vaaleanpunaista lunta? Mattilanniemen invaparkkipaikalta sitä löytyy läjäpäin.

Valkoinen pöytäliina on Lumian mielestä valkoinen, ja alle 40cm päähän ei tarkennuskaan onnistunut...

Vaimokin muuttui marsilaiseksi Kallioplanetaariossa.

Lumia 800:n kamera siis sekoilee valkotasapainon kanssa yhäkin, näistä kolmesta huonosta esimerkistä ylin on otettu viimeisimmän päivityksen jälkeen, samoin kuin muutama aivan vihreä kuva jotka ehdin jo poistaa. Mutta kuten sanottu, kun kuva onnistuu, se on varsin riittävä laadultaan, ja koska kamera toimii nopeasti ja tilaa riittää, kuvia voi räpsiä aika huoletta.

Canon EOS 60D

Runkona siis Canon EOS 60D, putkena joko Canon f/2.8 17-55mm IS USM, tai Tamron f/4.0-5.6 70-300mm IS USD. Käytännössä siis lähikuvat on pääosin otettu 70-300mm putkella, kuvat 2-4 taas 17-55mm putkella.

Aloitetaan vaikkapa ylemmistäkin kuvista tutulla aiheella, eli koirilla. Ensin taas kuvia Wilmasta.
Servolla, eli jatkuvalla tarkennuksella otettu kuva jossa
tarkennus tietenkin epäonnistui. En yhtään osaa käyttää tuota vielä.

Tasapuolisuuden vuoksi Ronjastakin kuva:Sitten liuta kuvia koiranpennuista joita anoppilassa nyt on liuta.

 Ja vielä kuva kuusta, osui meinaan hyvä täysikuu perjantaille!

 Tämän lähemmäksi ei pelkällä 300mm putkella taida päästä..

Ja vielä vertailun vuoksi vanhempi järjestelmäkamerani...

Olympus E-520

Kuinkas vanhalla sotaratsulla pärjättiin? Välillä ihan hyvinkin. Jatketaan koira-aiheella (kuvat noin puolitoista kuukautta aiempaa).Välillä taas huonommin...

Esimerkki kohinasta ISO 400 -tasolla...

Pääosin Olympuksen kameralla oli törkeän paljon vaikeampi saada tarkkaa kuvaa liikkuvasta kohteesta. Ilmiselvä syy tähän löytyy herkkyydestä - siinä missä EOS 60D antaa käyttää aika huoletta jopa 1600-3200 -välin herkkyyttä, Olympuksen kenno alkoi kohista aivan käsittämättömän pahasti jo kun mentiin yli ISO 400 -arvon. Käytännössä siis täytyi pelata 100-400 arvoilla.

Toki täytyy huomioida että EOS 60D on 2-3 vuotta uudempi, ja yli 3 kertaa kalliimpi kamera, mutta E-520 hävisi koko ikänsä ajan saman hintaisillekin kameroille nimenomaan kohinassa. Levätköön kuitenkin rauhassa, hyvinhän se palveli.

Tässäpä oli tämän kertainen päivitys, kuvista tai ne tuottaneista vekottimista saa jättää kommentteja! Erityisesti Lumian käyttäjistä olisi mukava kuulla - onko kamera ollut tyydyttävä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti