2.4.2012

Vielä kerran Lumiastani, koska se nyt vaan on hyvä puhelin!

Lumia 800 sai lopulta päivityksen!

Steve Jobs fucking loves Nokia Lumia 800!
Olen jo aiemmin blogissani kommentoinut ja arvioinut Nokian Suomen markkinoiden lippulaivamalli Lumia 800:a. Vaikka puhelin oli kokonaisuutena vähintäänkin hyvä ellei kiitettävä esitys, joitain vikojakin löytyi. Muutamien kauneusvirheiden ja puutteellisen Google-kalenterin tuen ohella ainut oikeasti häiritsevä puute oli akkukesto, joka oli lähinnä naurettava.

Nokia Lumia 800 sai kuitenkin viime keskiviikkona (28.3.) päivityksen joka muutaman muun bugin ohella paransi akkukestoa merkittävästi.

Tässäpä puhelin joka paranee vanhetessaan


Oman yksilöni akkukesto oli ennen päivitystä jo hiljalleen parantunut. Ilmeisesti puhelimen litiumioniakku todellakin vaati noin kuukauden käyttöä ennen kuin alkoi täysillä toimia - tähän asti käyttämieni laitteiden vastaavat akut ovat saavuttaneet täyden kapasiteettinsa jo ehkä noin viikossa, mutta Lumia 800:n akku ilmeisesti todella oli hiukan toista maata. Siinä missä ensimmäisinä viikkoina puhelin jaksoi toimia sen 12 tuntia normaalikäytössä yhdellä latauksella, oli ennen 12070-päivitystä akkukesto ihan omia aikojaan lisääntynyt jo suurinpiirtein vuorokauteen. Jos puhelimen jätti illalla lataamatta, se oli todennäköisesti sammunut aamulla, mutta päivän sillä kyllä pärjäsi. Akkukesto aiheutti kuitenkin yhä jatkuvasti hiukan huolta.

Singaporessa jo viikkoja sitten julkaistu päivitys, joka nyt lopulta tuli jakeluun Suomessakin, paransi vielä lisää akkukestoa. Puhelimen diagnostiikkasofta näyttää akunkulutuksen tippuneen levossa (joskin siis diagnostiikka ja näyttö päällä) jo varsin siedettävälle välille 60-80 mA, siis käytännössä jopa alle puoleen aiemmasta. Tämä parannus antaa akkukestoa normaalikäytöllä niin paljon lisää, ettei päivän aikana enää tarvitse murehtia yhtään. Käytännössä tilanne on siis parempi kuin edellisellä Samsungin luurillani.

Lumian akkukesto on nyt älypuhelimeksi ihan kohtalainen, vaikka vieläkään se ei varsinaisesti pääse loistamaan sarjassaan. Puhelin ei kuitenkaan aiheuta jatkuvaa hajotusta enää.

Hehkutan vielä kerran puhelimen nopeutta ja varmatoimisuutta. Ainut sovellus jonka olen saanut kaatumaan, on ollut sudoku, ja sekin kaatui käynnistyessään ja ongelma hävisi käynnistämällä puhelimen games-sovellus (xbox live) uudestaan. Prosessiin meni sekunteja, joten vaiva ei ollut suuri.

Yhdistäminen wlan-verkkoon ja vaikkapa gps-yhteyden saaminen ovat molemmat nopeita. Navigaattorisofta voisi olla parempikin, mutta kunhan reitinmuodostukseen suhtautuu lievällä varauksella, sillä kyllä selviää.

People-hubi on upea. Osoitekirja toimii jopa paremmin kuin Androidissa ja osaa yhdistellä käyttäjät Google-yhteystiedoista (missä pääosa yhteystiedoistani on) Facebookin ja SIM-kortin yhteystietoihin.

Nokian tapa pitää käyttäjät pimennossa ja olla julkaisematta päivämääriä päivitykselle sen sijaan ei saa ainakaan minulta kiitosta. Singaporessa viikkoja sitten julkaistu päivitys ilmestyi vasta nyt Suomessa ilman etukäteen tiedotettua päivämäärää. Kuvittelisi että yrityksessä olisi opittu jotain käyttäjien huomioimisesta, mutta ei näemmä.

Mistä päivityksen saa? 

Päivityksen asentaminen puhelimeen on helppoa ja kestää 10-15 minuuttia. Käytännössä tietokoneelle täytyy ladata ja asentaa Zune -ohjelmisto, liittää puhelin siihen, valita ohjelmasta asetukset -> päivitys ja loppu onkin "seuraava" ja "hyväksyn" -nappien kliksuttelua. Kiitettävän helppoa! Päivitys parantaa akkukeston lisäksi marginaalisesti äänenlaatua ja kameran valkotasapainoa.

Klikkaa kuva suuremmaksi!
Todettakoon vielä, että vaikka Zune ei ohjelmana miellyttävä olekaan, se voittaa ainakin Samsungin ja Sony Ericssonin ohjelmistot (joista minulla on eniten kokemusta) niin luotettavuudessa, läpinäkyvyydessä, lokalisoinnissa kuin helppokäyttöisyydessäkin noin 6-1. Vähintään.

Laitanpa loppukevennykseksi vielä pari kuvakaappausta Samsung Kiesistä vaimon puhelimen päivityksen yhteydessä...

Kerrankin softa jonka lisenssi on helppotajuinen ja... Tyhjentävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti