4.6.2012

Kun ministeri asettuu oikeusvaltion yläpuolelle...

Olen ymmärtänyt - ilmeisen virheellisesti - kansanedustajien, ja jopa ministerien elävän samassa yhteiskunnassa ja samojen periaatteiden mukaan kuin me muutkin kansalaiset. Vanha kunnon vihreä kukkahattutätimme Heidi Hautala on kuitenkin osoittanut toisin halveksimalla avoimesti oikeusvaltion periaatteita.Voi voi valtio-omistajaa

Mitä mahtaakaan liikkua tuon mielipuolisen katseen takana?
"Mitähän lakia rikkoisinkaan seuraavaksi...
Tai minne päin tempaisisin tällä kertaa..?"

Hautala vastaa nykyisessä hallituksessamme valtion omistajaohjauksesta. Hän on ilmeisesti ottanut tavoitteekseen mahdollisimman tempoilevan ja epäjohdonmukaisen omistajuuden - siis juuri jotain josta kaikkia muita kuin "vakaata" valtio-omistajaa yleensä moititaan, kun perustellaan valtionyhtiöiden paremmuutta muihin omistusmuotoihin nähden. Mikäli asiasta olisi nostettu suurempi kohu, kuvittelisin Hautalan olevan jonkinlainen libertaarien salajuoni valtio-omistajan mustamaalaamiseksi, mutta kun tapahtumista on mediassa keskitytty ennemminkin vaikenemaan (tai on vain keskitytty Hautalan tökeryyden sijasta hyväveli-kerhon paheksumiseen), Hautala ilmeisesti on sittenkin ihan tosissaan... Hyvinpä meidän verorahoillamme tehtyjä sijoituksia hoidetaan...

Koko sotkuhan on alkanut jo ajat sitten, kun valtio Finnairin suurimpana omistajana ei ole lainkaan seurannut mitä yhtiössä tapahtuu tai että ovatko yhtiön johdon palkitsemistoimet yhtiön omistajien tahdon mukaisia. Hautalaakaan asia ei kiinnostanut ennen kuin media nosti johdon palkkioista kohun maaliskuussa 2012. Arvon ministerimme erotti yhtiön hallituksen despootin elkein muita omistajia kuulematta, mutta ilmoitti silloisen toimitusjohtaja Vehviläisen nauttivan luottamustaan. Hän on Hautalan mielestä tehnyt hyvää työtä yhtiössä ja ansaitsee kaiken mahdollisen tuen tehtävässään. Hautalan vankkumattomaan luottamukseen ei tehnyt hänen mukaansa mitään säröä se, että poliisi tutki jo tuolloin Vehviläisen, Finnairin ja Ilmarisen asuntokauppasotkua.

Pari kuukautta myöhemmin Hautala päätti jatkaa taktiikkansa toteuttamista, ja tempaisi taas naruista niin kovaa kun jaksoi ilmoittaen tällä kertaa halveksivansa oikeusvaltiota sen pohjia myöten. Hautala loihe lausumahan, että tässä maassa pelkkä syyte riittää jo rangaistukseen, eikä oikeuslaitoksen tarvitse tutkia asiaa. Arvon ministeri ilmoitti, että pelkkä syyte riittää Vehviläisen - jälleen kerran mielivaltaiseen - erottamiseen toimitusjohtajan tehtävästä. Vaikka tämän jälkeen todettaisiin, että Vehviläinen on viaton, suorastaan puhdas kuin pulmunen, sillä ei ole enää mitään vaikutusta, koska syyte on jo nostettu ja toimitusjohtaja erotettu.

Että näin länsimaisessa demokratiassa ja oikeusvaltiossa. Kun vihreä valtio-omistaja toimii, ei vähemmistöosakkaita kuulla, pörssiyhtiöiden toimitusjohtajia voidaan irtisanoa täysin mielivaltaisesti, täysi tuki ja luottamus muuttuu hetkessä epäluottamukseksi ja julkiseksi nöyryytykseksi (vaikka mitään uutta tietoa ei tulisi) ja ministerin silmissä ketään ei tarvitse todeta syylliseksi oikeussalissa, vaan pelkkä syytös riittää jo rangaistukseen.

Kävi miten kävi, Vehviläinen tuskin tässä jutakassa häviää mitään. Hyvässä tapauksessa hänet irtisanotaan ja hän saa kahden vuoden palkkansa (noin 1,5 miljoonaa euroa) kultaisena kädenpuristuksena. Pieni asuntokauppasuhmurointi ja ministerin mielivaltaisesti poispotkimaksi tuleminen tuskin vaikuttaa negatiivisesti toimitusjohtajan urakehitykseen - päin vastoin, hän saattaa löytää parin vuoden sisällä itsensä HK Elannon johtoryhmästä tai SDP:n puoluesihteerin paikalta.

- -

Lopuksi vielä mainittakoon, että tarkoitukseni ei suinkaan ole puolustella asuntokauppasuhmurointia tai muuta maan tapaa, vaan kritisoida tempoilevaa ja oikeusvaltion periaatteita vastaan sotivaa valtion omistajapolitiikkaa - ja mielivaltaministeri Heidi Hautalaa.

4 kommenttia:

 1. Heidi Hautalalla on - tai on ainakin joskus ollut - varsin erikoisia ystäviä.

  Tässä Youtube-pätkässä Hautala nähdään mm. aikoinaan uusnatsiksi itsensä identifioineen suomenruotsalaisen, Mark Parlandin syntymäpäivillä:

  http://www.youtube.com/watch?v=fS5OVL1IKoo#t=07m00s

  Muita samassa videosarjassa nähtäviä "kuuluisuuksia" ovat mm. elokuvaohjaaja Aleksi Bardy ja Pekka Siitoimen poika Paul Siitoin.

  Näissä kuvissa Parland taas nähdään Tarja Halosen seurassa:

  http://imageshack.us/photo/my-images/7/parlandhalonen.jpg/

  http://img405.imageshack.us/img405/9345/parlandmumimamakaslaukkgb3.jpg

  Nimimerkillä

  "Kylläpä 90-luku oli mielenkiintoista aikaa"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kommentista!

   Olipas... Erikoista. Suomessa toisaalta piirit ovat niin pienet, että yllättäviäkin kytköksiä löytyy. Miettii vaikka Björn Wahlroosin äkkikäännöstä nuoruuden taistolaisuudesta RKP:n jäseneksi ja "ultraoikeistolaiseksi" (mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan).

   Vihreät toisaalta ovat kyllä loistaneet toimissaan jo vuosia. Viimeisimpänä Satu Hassi blogasi eilen suurin piirtein aiheesta "vihreiden keksimät lisäverot eivät ole haitanneet Suomen kilpailukykyä tai ajaneet paperiteollisuutta pois" todella vakuuttavasti, valitettavasti hän ei halua kommentteja blogiinsa. Pitäisiköhän kirjoittaa vastine...

   Poista
 2. Olipas... Erikoista. Suomessa toisaalta piirit ovat niin pienet, että yllättäviäkin kytköksiä löytyy.

  Itsellänikin loksahti suu auki kun näin Hautalan videolla. Harvoin tulee Youtubessa vastaan videota, jolla esiintyy (ei tosin yhtäaikaa) niin monta kuuluisuutta - Hautala, Bardy, Siitoimen poika ja "Kansallinen liittoneuvosto" Youtube-sketsistä tuttu Väinö Kuisma.

  Viimeisimpänä Satu Hassi blogasi eilen suurin piirtein aiheesta "vihreiden keksimät lisäverot eivät ole haitanneet Suomen kilpailukykyä tai ajaneet paperiteollisuutta pois" todella vakuuttavasti, valitettavasti hän ei halua kommentteja blogiinsa.

  Hassihan on ollut mukana taistolaisen Sosialistisen opiskelijaliiton SOL:in hallituksessa punaisella 1970-luvulla.

  Lisäksi on hyvin tiedossa oleva asia, että suomalaisia kommunisteja loikkasi riveittäin vihreisiin, kun Neuvostoliitto ja kommunismi lakkasi olemasta "cool" 1990-luvun alussa. Siten tämä osuva sanonta pitää hyvin paikkansa: "Vihreä on kuin vesimeloni, vihreä ulkoa, punainen sisältä.

  Pahat kielet tietävät myös kertoa, että ns. vihreä liike on alunperin peräisin DDR:n vakoiluelin Stasin suunnittelupöydältä. Vihreä liike luotiin edistämään kommunismia/sosialismia Länsi-Euroopassa ympäristöasioiden valepukuun pukeutuneena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreän liikkeen kyky saada aikaan lähinnä viiteryhmiään jalkaan ampuvia päätöksiä kieltämättä viittaa jonkinlaiseen salaliittoon... Tai sitten kyseessä on ihan silkka klassinen typeryys. Kun näkökenttä on tarpeeksi kapea ja ajatusmaailma riittävän mustavalkoinen, lopputulokset ovat nätit. Mietitään vaikkapa paperiteollisuuden siirtymistä Kiinaan (tuskin on kenenkään etu) tai Neste Oilin biodieseltuotantoa sademetsässä...

   No. Mitä voi odottaa kun kaksi huonosti toimivaa ja ehdotonta ideologiaa yhdistetään?

   Poista