2.7.2012

Poliisi kannustaa etniseen profilointiin - älä mene ansaan!

No nytpä on tämäkin päivä sitten nähty - Suomen poliisi tosiaan kannustaa kansalaisia rikkomaan lakia.

Poliisin toiminnassa on etninen profilointi kielletty, koska se on Euroopan Fundamentalistioikeuksien Viraston mukaan käytännössä yksi rasismin muoto. Rasismi muutenkin on kiellettyä, myös kansalaisilta, eikä vain poliisilta.

Nyt kuitenkin kansalaisia on kehotettu täsmälleen tähän - puuttumaan toisten kansalaisten toimiin näiden ulkonäön, ihonvärin ja kantaväestöstä poikkeavan kansalaisuuden perusteella:
Pyytäisin kanssaihmisiltä tilannetajua. Jos vanhuksen ympärillä pyörii epämääräisiä ulkomaalaisia, niin kyllä pitäisi jo mennä kysymään, mikä on tilanne.
Lähde: Uusi Suomi.Fasisteja. Fasisteja kaikkialla.


Poliisi ei saa käyttää etnistä profilointia toiminnassaan, vaan mahdollisen profiilin pitää muodostua pääosin muista tiedoista kuin etnisestä taustasta. Tässä taannoinhan poliisi sai vähemmistövaltuutetulta nuhteluita, kun ulkomaalaistaustaisilta henkilöiltä oli tarkastettu henkilöllisyys ja oleskeluluvat ilman painavaa perustetta - käytännössä siis ulkonäön perusteella. On sivuseikka, että oleskelulupia ei juurikaan ole mieltä tarkistaa kantasuomalaisen näköisiltä kansalaisilta - heillä tuskin sellaisia on, ja he tuskin sellaista tarvitsevatkaan.


Paha PerSu (jätettäköön huomiotta että hän väittää olevansa sitoutumaton - PerSu mikä PerSu) Helena Eronen puuttui suurinpiirtein samaan aiheeseen hiukan aiemmin. Hän ehdotti (ainakin Turun Sanomien, Suomen kenties ainoan laatumedian, mukaan) tosissaan ratkaisuksi ulkomaalaisten merkitsemistä hihanauhoilla, jotka saa vasta nuhteeton, oleskeluluvan saanut ulkomaalainen.

Helenan ehdotus ei lopulta johtanut juuri muuhun kuin mediamylläkkään, jossa Ruohonen-Führer pääsi taas toteuttamaan itsevaltiaan rooliaan. Vaikka PerSut ovat etnisessä profiloinnissa ja polttaneet näppinsä, tartun minäkin lopulta nyt aiheeseen.


Poliisi siis rohkaisee kansalaisia ryhtymään etniseen profilointiin, ja etsimään ympäristönsä rikkaasta kulttuurista merkkejä negatiivisista lieveilmiöistä. Pystyn keksimään parikin syytä, miksi näin yllättävä ja suorastaan puistattavan vastenmielinen linja on otettu:


1. Poliisi seuraa aikaansa, ja pyrkii ulkoistamaan tehtäviään


Ulkoistaminen on muotia, sen tietää jokainen kunnallispolitiikkaa seuraava kansalainen. Kun julkinen sektori muutenkin ulkoistaa tehtäviään, niin miksei poliisikin?

Kun kansalaiset on näin komennettu tarkkailemaan rikoksia, voi poliisi vapauttaa voimavarojaan tärkeämpiin tehtäviin, kuten kameratolppien asentamiseen teiden varsille ja Occupy Kiasman takapiha -leirien hajottamiseen. Yritysmaailmassa puhuttaisiin keskittymisestä ydinosaamiseen.

Muutos on helppo toteuttaa lainsäädäntöä hiukan kehittämällä. Samalla voitaisiin itse asiassa myös rikosten huomaamattomuus määrätä rangaistavaksi teoksi - tällöin jokaiselle tapahtuneelle rikokselle saataisiin ainakin joku syyllinen, jota voidaan sakottaa. Jos vaikkapa joku omaisuusrikos tapahtuu huomaamatta, voidaan uhria sakottaa rikoksen huomaamatta jättämisestä. Samoin väkivaltarikoksissa esimerkiksi uhrin työkaverit lienevät selkeitä syyllisiä, jos varsinaista rikoksen tekijää ei saada kiinni.

Tässä tapauksessahan sitä paitsi kaikki voittavat:
  • Valtion tulot kasvavat
  • rikokset vähenevät
  • syrjintä loppuu
  • ainakin joku syyllinen saadaan aina kiinni -> asioita ei tarvitse vatvoa loputtomiin!


2. Poliisi asettaa näin julkisesti ansan PerSuille


Tässäpä täky, josta PerSut eivät malta pysyä erossa: kantasuomalainen heterovanhus joutuu maahanmuuttajien ryöstämäksi! Poliisi vielä tehostaa houkutinta mainitsemalla, että kantasuomalaiset valkoiset vanhuksethan voivat vaikka kaatua ryöstön seurauksena, ja antavat muka vaivihkaa näin luvan kantasuomalaisille heteromiehille mennä puuttumaan tapahtumien kulkuun.

Eivätkä edes itse asiassa vain vaivihkaa:
Ei tällaista voi katsoa sivusta, sanoo Fagerholm.

Aika selkeä kehotus mennä puuttumaan asiaan.

Vaan kuinkas sitten käykään? Kun heteromies muutaman kerran ehtii vanhuksia (ja lapsia! Älkää unohtako lapsia!) suojellakseen heilauttaa kirvestä, on poliisi jo heittämässä häntä linnaan. Eikä muuten aikaakaan, niin johan on suurin osa PerSujen äänestäjistä linnassa.

Vankilassa jopa PerSut lienevät verraten harmittomia, erityisesti eristyssellissä: hehän eivät pääse nettiin kirjoittelemaan vihapuheitaan, kuten vitsailemaan hihanauhoista (ja aiheuttamaan väärinkäsityksiä) tai ilkkumaan sanomalehdille.


Mitä jos kuitenkin?Mieleen hiipii kuitenkin edellisten lisäksi kolmaskin vaihtoehto: Mitä jos poliisi tälläkin kannanotollaan (ovelan juonen tai ulkoistamisen sijasta) vain aikoo jatkaa kaikille lukijoillekin jo varmasti tuttua natsilinjaansa? Ollaanko positiivinen syrjintä ja somalilasten mielenrauha todellakin valmiita uhraamaan rikosten ratkaisun alttarilla näin kepein perustein? Eikö kaikille olisi parempi, jos jätettäisiin tällaiset ikävät asiat penkomatta, jottei kenellekään tulisi paha mieli - mitä arvoa on muutamilla ryöstetyillä vanhuksilla, raiskatuilla naisilla ja pahoinpideillyillä poliiseilla tai yleensäottaen enemmistön hyvinvoinnilla, kun toisessa vaakakupissa painaa kokonaisen vähemmistön mielenrauha ja kulttuurin rikkaus?

Poliisi pyrkii nykyään aivan liikaa ratkaisemaan ja erityisesti ehkäisemään ennalta rikoksia, joihin sen ei pitäisi sekaantua. Tällainen totalitarismihan on tuttua jo ihan Hitlerin, Mussolinin ja Stalinin ajoista lähtien. Minun moniarvoisessa Suomessani ei ole sijaa PerSuille tai poliisille.- - 


Vaimoni ohjeisti minua laittamaan loppuun vielä jonkinlaisen ilmauksen oikeasta mielipiteestäni. Kuulemma sitä ei saa ensimmäisellä lukukerralla välttämättä tekstistä irti. Erikoista, mutta en epäile etteikö hän olisi tapansa mukaan oikeassa.

Tiivistettynä: 
  • Positiivinen syrjintä on perseestä, 
  • totta kai poliisin kannattaa toimia profiloinnin (niin etnisen kuin muidenkin viiteryhmien perusteella luodun) perusteella, 
  • Suomessa kaikki ovat tasa-arvoisia, joskin toiset ovat huomattavan paljon tasa-arvoisempia kuin toiset,
  • PerSut ampuivat jälleen itseään jalkaan erottaessaan Hirvisaaren, 
  • oikeuslaitoksen linjaus siitä että sanomalehtien pääkirjoituksissa saa laukoa rasistisia yleistyksiä suomalaisista mutta blogeissa ei saa myöhemmin matkia sanomalehtien yleistyksiä on kerrassaan päätön ja
  • tässäpä mainio joskin hyvin löyhästi aiheeseen liittyvä video: http://www.youtube.com/watch?v=6K3a0HRpbnQ
Lohduttaudun sillä, että osaan maksaa aika vähän veroja.

1 kommentti: